Moskou

Moskou, oh zo speciaal! Niet alleen cultureel erfgoed laat een diepe indruk achter, ook de lokale bevolking met hun gebruiken zullen je altijd bijblijven. Want zeg nu zelf: een bar met facecontrole om te kijken of je gezicht wel bij hun zaak past, vergeet je niet zo snel (zeker niet als je de toegang geweigerd wordt). Of wie is er niet benieuwd naar de eetgewoontes van de Russen?

banner_mosk

Moskou ontdekken begint bij het Rode Plein: hier bevinden zich het Kremlin en het Leninmausoleum. Een bezoek aan de Basiliuskathedraal mag niet ontbreken. De kleurrijke ajuinkoepels leveren schitterende foto’s op.

Shoppen kan men in het Goem: Het Goem bestaat uit drie winkelgale​rijen onder een glazen dak. Dit warenhuis werd aan het einde van de 19de eeuw gebouwd, net voor de tijd dat het communisme alles overheerst​e. Na de Sovjet-per​iode is het warenhuis gerenoveer​d. Nu huisvest het onder andere een paar dure westerse kledingwin​kels. Bij het tweede warenhuis van Moskou, het TsOem,gebe​urde hetzelfde.

Moskou ontdekken moet je doen per metro. Elk station is zo mooi dat je dit zeker niet mag missen. Het zijn als het ware kunstwerken op zich. Deze pareltjes mag men niet missen.