Algarve

Wat zal ik jullie vertellen over de Algarvestreek?? Dat het enorm veel golfterreinen heeft, mooie natuurgebieden, leuke stranden en mooie uitzichten? Of dat de mensen er zo vriendelijk zijn en de keuken zo lekker is? Of misschien dat de dorpjes zo pittoresk zijn om te kuieren en de winkeltstraatjes zo authentiek zijn? Dat de sinaasappelbomen talrijk aanwezig zijn, dat de fado niet zo droevig is als we denken en dat ze niet alleen in Las Vegas een “strip” hebben? Zoals je leest is de Algarve een regio die voor iedereen wel wat te bieden heeft.

Ga eens mee op jeepsafari en ontdek een stukje van het binnenland met de kurkeiken en de eucalyptusbomen, geniet ’s middags van een heerlijke, verse visbarbecue en ga daarna aan boord om de prachtige natuur van Ria Formosa te ontdekken.

Een andere mogelijkheid is de Discovery Highlight uitstap van Jetair. Een daguitstap aan een rustig tempo, met o.a. een bezoek aan Silves, Maritiem museum in Portimão (over de sardientjes), Monchique en afsluiten doet men met een wijnproeverij.

Wat mij opviel aan deze bestemming is dat het een zeer rolstoelvriendelijke bestemming is. De meeste hotels zijn voorzien van aangepaste kamers alsook de restaurantjes zijn uitgerust met aangepaste toiletten.

Top 3 hotels:
1. Robinson Club Quinta da Ria****
2. Tivoli Victoria *****
3. Clubhotel Riu Guarana ****