Aspen

“Waar gaan we dit jaar skiën?”. Uiteraard denkt iedereen aan Oostenrijk, Frankrijk of Italië. Deze skigebieden zijn voor ons, europeanen, het meest gekend.

Maar eigenlijk wou ik eens andere bergen ontdekken. Aspen is een skigebied dat iedereen wel kent van in één of andere film. Een skigebied dat iedereen linkt aan ‘hollywoodsterren’. Een skigebied dat mij eigenlijk maar voor één ding aanspreekt; de veelbeproken Powder Snow.

Ik vertrek voor een vlucht van circa 12 uur (met één tussenstop in Chicago), met United Airline richting Aspen, Colorado. Mits bijbetaling van 65 dollar krijg ik comfort seats. Dit is echt een aanrader voor wie houdt van een comfortabele reis.

Tegen de avond land ik in de Rocky Mountains tussen de ‘private jets’ en een volledig besneeuwd landschap. Kortom een prachtig, luxueus uitzicht. Het plaatje klopt helemaal.

De luchthaven van Aspen ligt op circa 5 km van het stadscentrum. Na een korte transfer kom ik toe in mijn verblijfplaats: The Gant Condominiums. Deze zeer luxueuze appartementen, condos genaamd,  liggen aan de voet van de Aspen Mountains. Iedere condo beschikt over een openhaard, balkon, volledig ingerichte keuken en een dagelijkse schoonmaakdienst. De oppervlakte van deze condos zijn helemaal op z’n Amerikaans.

De volgende ochtend ben ik vroeg uit de veren. Eerst een stevig typisch amerikaans ontbijt nemen in Peach’s Corner Cafe met een large koffie, om dan snel op de piste te staan want ik wil de fameuze “ powder snow “ nu eindelijk zelf eens voelen.

Als ervaren skiër kan ik niet anders dan beamen wat gezegd wordt: het is een unieke ervaring!

Er zijn vier skigebieden in Aspen; Aspen Mountains, Aspen Highlands, Snowmass en Butermilk. Alle gebieden zijn uitermate geschikt voor beginnende, ervaren en expert skiërs. De skipas is ook telkens geldig voor de vier gebieden. Wens je in een ander gebied te skiën, geen probleem, ‘s avond geef je je latten af in het dalstation en ze staan de dag erna in het gewenste skigebied klaar. Geniet ’s avonds van een lekker hapje en ervaar de Amerikaanse après-ski.

Vele kiezen voor in de auto te stappen en richting de bergen te rijden. Maar eigenlijk is het zeker de moeite om je eens te laten brengen in een zorgeloze vlucht richting de gekende Aspen Mountains. Het is net dat tikkeltje meer en een ervaring om nooit te vergeten!

Mijn aanraders:

– The Gant Condominiums 4*
– Jerom ( gekent voor zijn elegantie en nostalgie )
– The Little Nell hotel ( hier kan je echt binnen en buiten skiën )