Bali: Luxe rondreis met privé gids

bali1Bali, één van de 18.000 eilanden die Indonesië rijk is zal u kunnen proeven en voelen door deze unieke manier van reizen. Uw privé gids zal u tijdens deze reis vergezellen en u gidsen. Naast het vooropgestelde programma bepaalt u zelf waar u stopt of hoe laat u ’s morgens vertrekt. U logeert in op en top luxe hotels.

Download de folder hier!

Dag 1: Brussel – Denpasar
Vertrek vanaf Brussel voor een aangename vlucht naar Bali, uiteraard zijn alle maaltijden en dranken inbegrepen.

Dag 2: Denpasar – Candidasa
Na de nodige douaneformaliteiten zal uw privégids u verwelkomen en u meteen naar uw eerste hotel begeleiden, u heeft de rest van de dag vrij om te relaxen.

Dag 3: Candidasa
Na een deugddoende nachtrust kan u genieten van een vrije dag en zo ook gebruik maken van de geweldige hotelfaciliteiten. We kunnen u een mooie wandeling langsheen de rijstvelden aanraden.

Dag 4: Candidasa – Ubud
Na het uitgebreide ontbijt brengt ons eerste bezoek ons naar Tenganan. Hier wordt u volledig ondergedompelt in de lokale cultuur. De bewoners van Tenganan zijn namelijk de oorspronkelijke Balinezen en zij zullen u laten proeven van hun cultuur door de vele verhalen die ze te vertellen hebben. In het kleine havendorpje Putung zal u tijdens de lunch kunnen genie-ten van een schitterend uitzicht op zee. Onze volgende stop brengt ons bij het romantische Water Paleis Tirta Gangga. Dit rustieke waterpaleis was de geliefkoosde bestemming van de laatste Raja van Amlapura.

Op zoek naar de eeuwige jeugd? De mytische bergbronnen worden geacht een geneeskrachtig en verjongend effect te hebben! Alvorens terug te keren naar het hotel maken we onderweg een stop in Mas, gekend voor zijn houtsnijwerk.

Dag 5: Ubud
Vandaag kan u genieten van een vrije dag te Ubud. Shoppen, cultuur, musea, lunchen, u vindt het hier allemaal!

Dag 6: Ubud
Vandaag staat uw gids u op de wachten voor alweer een interessante dagexcursie! We brengen een bezoek aan The Elephant Cave Temple. Deze tempel heeft zijn naam niet gestolen! De ingang werd aanzien voor een olifantenkop en die naam is blijven hangen.

De volgende stop brengt ons naar Gunung Kawi of de ‘Berg der Dichters’. Deze tempel stamt reeds uit de 11de eeuw en men vermoedt dat dit de begraafplaats is van koning Anak Wungsu met zijn vele vrouwen.

Een leuke tocht brengt ons tot aan de Kintamani vulkaan waar we de lunch gebruiken. Na de lunch dalen we af naar het Batur meer waar we samen met een lokale visboer een korte boottocht maken. Na deze leuke uitstap keren we terug richting Ubud voor de overnachting.

Dag 7: Ubud – Noordkust
Alvorens vandaag verder naar de Noordkust te trekken maken we een stop aan het Bratan meer voor een bezoek aan de Ulun Danu Bratan, een hindoeïstische tempel op Bali. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu of gekend als de godin van het water, meren en rivieren. Het meer heeft ook een functionele troef voor de irrigatie van de omgeving.

Aan het meer van Byuan zullen we kennismaken met de ondeugende aapjes die vooral geïnteresseerd zijn in onze handbagage.

Ongetwijfeld het hoogtepunt van de dag is ons bezoek aan het meer van Tamblingan. Hier maken we een korte wandeling door het woud met aansluitend een prachtige boottrip over het indrukwekkende meer. Verder gaat de tocht in rechte lijn naar het noorden met de nodige fotostops onderweg.

Dag 8&9: Noordkust
U krijgt hier 2 dagen om te genieten van de wondermooie natuur en omgeving. Snorkelen, duiken, fietsen en wandelen zullen hier zeker op het programma staan. Uiteraard staat luilekker genieten ook op het programma! U logeert in uw eigen villa met privé zwembad.

Dag 10: Noordkust – Strand
Na 2 dagen van zalige rust zal u vandaag kunnen genieten van een prachtige dag vol afwisseling.
Een eerste halte is in Pupuan, hier vindt u de mooiste sawa’s van Bali. Het gebied werd zelfs door Unesco uitgeroepen tot beschermd gebied. Hier komen we de mooiste rijstterrassen van heel Bali tegen. Na de wonderen van de rijstterrassen gaat de rit verder naar het lieflijke tempeltje van Tanah Lot. Bij laag water is deze tempel net wel of net niet met droge voeten te bereiken over een zanddam.
Magie is hier niet ver te zoeken, alhoewel de tempel in zee ligt komt er zoet water uit deze bron!
In de buurt van Tanah Lot bezoeken we ook een leuke markt, vervolgens gaat de rit verder naar de tempel van de Koninklijke familie.

Dag 10-15:
U heeft 5 dagen te tijd om volledig tot rust te komen in uw strandhotel. Voor de liefhebbers raden wij een bezoek aan de Uluwatu tempel aan.
Wie op zoek wil naar dolfijnen is hier aan het juiste adres om een onvergetelijke bootexcursie te maken!

Dag 16: Sanur – Denpasar
Hier eindigt het avontuur, uw gids zal u begeleiden op de luchthaven zodat u uw terugvlucht in alle gemak kan aanvatten.

Prijs : 1150 Euro pp

Inbegrepen:

– Rondreis met uw eigen privé gids
– Alle hotelovernachtingen in kamer en ontbijt
– Transfers ter plaaatse per privé wagen met airco
– Diensten van onze gids

Niet inbegrepen:

– Internationale vluchten ( wij volgen de lopende promoties )
– Visum en uitreistaks ± 30 Euro/p.p.
– Overige maaltijden

– Inkomgelden ± 25 Euro/p.p.

code: ome002