Berlijn

Berlijn, verdeeld in oost en west, biedt zowel aan cultuurliefhebbers als aan shoppingfans een waaier aan mogelijkheden.

Binnenkort (+/- midden maart 2013) opent men de nieuwe moderne luchthaven waardoor er geen verwarring meer bestaat tussen Tempelhof of Tegel. Berlijn heeft ook nood aan zo’n moderne nieuwe luchthaven met internationale uitstraling. (op 21km van het centrum, vlot te bereiken met openbaar vervoer)

De eerste indruk kan zijn: Wauw een grote stad. Daarom is een ritje met hop on/ hop off zeker en vast een leuke tip om een idee te krijgen van deze stad. Daarna kan je te voet op ontdekking gaan.

Oost Berlijn is het oudere gedeelte. Hier vindt men het Museuminsel: 5 musea op een eiland in rivier Spree, alsook de Fernsehturm, DDR Museum (interactief museum), Rotes Rathaus en zo veel meer.
Breng zeker een bezoek aan de Potsdamer Platz: hier staan nog stukken van de Berlijnse Muur, koop hier je origineel DDR visum, het Sony Center, Brandenburger Tor,… Shoppingfans nemen best een kijkje in Unter der Linden. Het Nikolaiviertel brengt je helemaal terug naar typische Duitse straatjes en shops, een zeer gezellige buurt.

West Berlijn is moderner maar heeft toch ook enkele leuke attracties: Berliner Zoo, Gedächtniskirche om er een paar te noemen. West Berlijn is natuurlijk gekend voor zijn shoppingallée: Kurfürstendamm met natuurlijk KaDeWe (vergelijkbaar met Harrod’s in London). Een eindeloze straat met allerlei boetieks en winkels om een ganse dag zoet te zijn.

Wij raden zeker de Berlin Welcome Card aan: zeer praktisch voor gebruik van openbaar vervoer en geeft in enkele attracties recht op een korting.
Dankzij het openbaar vervoer is Oost & West goed bereikbaar.

Top 5 Hotels
• H10 Berlin Ku’damm
• Hotel Grand Hyatt Berlin
• Hotel Scandic Potsdamer Platz
• Hotel Indigo Alexanderplatz
• Hotel Abba Berlin

Restauranttips:
• Breng eens een bezoek aan een Brauhaus en geniet van de typische Duitse keuken (en halve liters bier)
• Mutter Hoppe