Botswana: Highlights individueel met gids

Botswana is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde, een land van ongetemde schoonheid. Kenmerkend zijn de schrille contrasten tussen de waterovervloed van de Okavango Delta en de kale oppervlakte van de Makgadikgadi Plans, de dorre zandvlaktes en savannes. Het is hier dat de Okavango, één van de machtigste rivieren van Afrika stroomt. De Okavango Delta, hét ecologische wonder, wordt gevormd doordat deze rivier niet naar zee loopt, zoals het een rivier betaamt maar doodloopt in het zand van de Kalahari-woestijn. Deze rivierdelta is een steeds wijzigend labyrint van kristalheldere kanalen, meertjes, lagunen en overwoekerende eilandjes. Een oase voor het wildleven en voor iedereen die houdt van het authentieke Afrika. De omvang van dit grootse land, zijn isolement en moeilijke bereikbaarheid betekenen een uitdagingvoor de gemotiveerde en avontuurlijke reiziger.

Dag 1: Aankomst Maun
Bij aankomst op de luchthaven van Maun wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger. Vervolgens vliegt u verder naar de Okavango Delta waar u twee nachten zal verblijven. Het kamp ligt in de zuidwestelijke delta omgeven door schilderachtige eilandjes en kronkelende waterwegen die regelmatig bezocht worden door impala’s, luipaarden, leeuwen en olifanten.
Overnachting: Kanana (luxe tent all inclusive)

Dag 2: Okavango Delta
Ontdek het schitterende landschap met zijn grote diversiteit aan dier- en vogelsoorten door de verschillende activiteiten die worden aangeboden zoals dag- en nachtsafari’s, safari per mokoro (uitgeholde boomstam), begeleide wandelingen, vissen, vogelobservatie, motorboottochten en cruises bij zonsondergang.
Overnachting: Kanana (luxe tent all inclusive)

Dag 3 & 4: Moremi Wildreservaat
Na een ochtendsafari vliegt u naar het kamp gelegen aan de oevers van de Maunachira Rivier in het Moremi wildreservaat. Moremi is een open wildernisgebied met ongerepte natuur vol wilde dieren en vele vogelsoorten. Inbegrepen activiteiten: safari’s in open jeeps, motorboottocht op de Okavango en bezoek aan de Xakanaxa lagune.
Overnachting: Camp Okuti (hut all inclusive)

Dag 5 & 6: Chobe Nationaal Park
Vandaag vliegt u naar Kasane waar u twee nachten verblijft aan de oevers van de Chobe Rivier. Het Chobe Nationaal Park is bekend om zijn grote olifantenpopulatie, maar ook andere wilde dieren zoals buffels, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden zijn hier talrijk aanwezig. Een bootsafari is een absolute aanrader om de verbazingwekkende fauna en flora van dit park te ontdekken. Inbegrepen activiteiten: safari’s in Chobe Nationaal Park en boottochten op de Chobe Rivier.
Overnachting: Muchenje Safari Lodge (chalet all inclusive)

Dag 7 & 8: Victoria Watervallen
U verlaat Botswana en wordt door een chauffeur naar de Victoria Watervallen gebracht. Deze watervallen behoren terecht tot een van de zeven wereldwonderen. Optionele activiteiten: vogelobservatie, begeleide wandeltochten, helikoptervlucht, wildwaterraften, bungeejumpen, olifantsafari en paardrijden. Over een lengte van bijna 2 km stort het water met een donderend geluid in een 100 meter diepe kloof. De magnifieke nevelwolken zijn mijlenver te herkennen, vandaar de lokale benaming “Mosi oa Tunya” ofwel “de rook die dondert”.
Overnachting: Llala Lodge (kamer & ontbijt)

Dag 9: Vertrek Victoria Falls
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls.

Prijs : vanaf 2800 Euro pp

Inbegrepen in de prijs:

– Alle luchthaventransfers
– Alle chartervluchten tussen de accommodaties
– Accommodatie, maaltijden en excursies zoals vermeld in het programma
– Alle safari’s en entreegeld voor de nationale parken

Niet inbegrepen in de prijs:

– Internationale vluchten
– Maaltijden en dranken die niet vermeld werden in het programma
– Optionele activiteiten
– Visa kosten
– Fooien en persoonlijke uitgaven

Praktisch:

– Bagage, inclusief cameratoestel en handbagage, is beperkt tot 20 kg per persoon. Voorzie bagage in een reiszak.

– Indien rondreis niet volledig binnen de periodes valt, is de prijs op aanvraag.

– Minimum aantal deelnemers: 2
– Houd rekening met minimum 2 à 3 uur connectietijd bij de internationale vlucht in Johannesburg

code: ome004