Club Med: Valmorel

Iedereen heeft wel al gehoord van Club Med. De all in vakanties voor je zon- en winterbestemmingen. Voor de zomervakantie opteren reeds veel mensen voor deze formule. Voor de sneeuwvakanties houden toch nog vele onder ons van een chalet in de bergen met enkel je logie of een hotel op basis van half pension. Deze zijn bij boeking steeds goedkoper. Maar ter plaatsen loopt het kostenplaatje goed op. Eten, drinken, de skipassen en eventueel andere extra faciliteiten. Op het einde van de rit ben je een serieuze som kwijt. Tijd en energie verliezen met zelf boodschappen doen, koken, opruimen, … Dingen die je eigenlijk, eerlijk toegegeven, op vakantie liever niet doet.

a1

Aangekomen bij Club Med staat het hele team je al te verwelkomen in hun clubdorp. Direct word je meegenomen in de sfeer van ter plaatsen. Zo mocht ik mijn vakantie starten in Valmorel.

De kamers zijn een mix van modern, de charme en de warmte van de bergen. Dit vind je trouwens terug in het hele clubdorp. Bij het ontwaken heb je een prachtig uitzicht over de bergen. Hoe kan het ook anders als je hotel midden op de piste ligt. Je skimateriaal staat op je te wachten in je verwarmde persoonlijk kotje. Geen gesleur met je latten of board, geen overvolle skibus nemen waar je ongetwijfeld wel eens een skistok in je gezicht krijgt of aanschuiven aan een grote cabine waar je eerst nog 15min moet inzitten voor je in de bergen bent. Neen, gewoon in je botten springen, klaar om buiten te gaan en de verse krakende sneeuw te betreden.

Tegen de middag weten ze je bij Club Med steeds wel te verrassen met een ander concept. Een heerlijk standje met kazen, spek, hesp, toastjes met foi gras en een warm, koud of sterk drankje, een bbq met een goed wijntje of een hapje met een sfeervol deuntje bij. Ga je liever goed dineren kan je uiteraard altijd naar het buffet gaan in één van de restaurants.

a2

Uiteraard zijn vele wintervakanties ook familie-uitstapjes. Wel, de kinderen kunnen bijna niet beter zitten dan bij de G.O’s. Zij houden jullie kinderen heel de dag bezig. Beginnende met skilessen, samen eten, ontspannen en entertainen. En dit in hun eigen taal. In de namiddag is er altijd wel iets te doen voor hen. Een enorme snoeptafel, je kinderen laten maquilleren, een show en zoveel meer. ’s Avonds verrassen ze de ouders met een optreden van hun eigen oogappel. Dit met de nodige begeleiding, leuke attributen en kostuums.

Heel de dag is er wel iets om te drinken en te eten. In de voormiddag staan er versnaperingen klaar. ’s Middags heerlijke maaltijden en rond het vieruurtje is het de beurt aan de zoetebekken onder ons. Dan is het de kunst om nog een plaatsje over te houden voor het avondmaal. Dit kan je starten met een heerlijk aperitiefje van de dag met verscheidene amuses, om dan over te gaan tot de vele gerechten die ze reeds voor u klaarmaken. Verfijnde gerechten die je gewoon per bord kan nemen. Voor ieder wat wils. Van groenten, verse vissoorten zoals oesters, gamba’s en tarbot, een heerlijk stuk vlees tot pasta, pizza en frietjes voor de liefhebbers onder ons. De keuken is echt eerlijk, fijn en overheerlijk. Om nog maar te zwijgen over de desserts die je ogen al uitsteken als je nog maar met je voorgerecht naar je tafel loopt.

Club Med is echt genieten van het begin tot het einde. Voor skiliefhebbers, maar ook voor gewoon sneeuwliefhebbers, die het clubdorp zelfs niet buiten komen.

Ze weten je te entertainen en je te laten genieten van ’s morgens tot ’s avonds. Ze nemen je mee in een echt dorpgevoel en creëren een familiale sfeer.

En op het einde van mijn rit in dit clubdorp ben ik geen cent meer kwijt, heb ik kunnen genieten van de bergen en kan ik stressloos mijn vakantie eindigen!