Cuba 14-daagse selfdrive

Het grootste eiland in de magische gordel van de Caraïben. Toen Christoffel Colombus het in 1492 per ongeluk ontdekte zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hadden.
Met een mix van cultuur in het nostalgische Havana, een prachtige natuur in de Viñalesvalei en parelwitte zandstranden behoort het land van Fidel Castro tot een ‘must see’ voor iedereen.
Laat je meeslepen door de Habaneros en ontdek de heerlijke rum en sigaren wanneer je bij de Cubanen thuis in een zogenaamde Casas Particular verblijft, of opteert u toch liever voor de unlimited luxury All Inclusive, Cuba biedt het u allemaal.
Ontdek onze rondreis per huurwagen, al dan niet met chauffeur, en wij beloven u een perfecte match.

Download de folder hier!

 • Dag 1-2: Havana

  ScreenShot1268

  Per rechtstreekse vlucht vanuit Brussel of Amsterdam landen jullie op het prachtige Cuba waarna een rechtstreekse transfer jullie naar Havana brengt waar jullie 2 nachten verblijven in het Hotel Plaza pal in de oude stad.

  De stad is een fascinerende mix van vergane architectuur en een levendige cultuur . Voeg daarbij de oldtimers en sigaren en je hebt Havana City. Maar haar grootste troef zijn toch de lokale “Habaneros” die de stad die onmiskenbare Cubaanse charme geven.
  Overweeg een ritje per oldtimer door de oude stad, je voelt je meteen een wereldster op weg naar een avondje uit.

  Dag 3 – 4: Vinales

  ScreenShot1277

  Het kleine plaatsje Viñales ligt centraal in de Viñales vallei. Je vindt er enkele hotels, maar ook Casas Particulares. Een Casa Particulares is een Cubaanse B&B, ideaal voor reizigers die het echte Cubaanse leven willen proeven. Hier selecteerden we voor jullie dan ook deze formule voor 2 overnachtingen. Neem de tijd voor de wereldbefaamde sigaren te ontdekken en te proeven met een glaasje heerlijke rum.

  Dag 5: Cienfuegos

  ScreenShot1278

  De stad Cienfuegos, de hoofdstad van de provincie, wordt vaak omschreven als de ‘Parel van het Zuiden’ vanwege de prachtige baai. Het is ook een van de belangrijkste zeehavens in Cuba. Hier reserveren we voor jullie 1 nacht in Hotel Jagua.

  Dag 6: Trinidad

  ScreenShot1279

  Wie door de straten van Trinidad wandelt, krijgt de indruk dat de tijd er heeft stilgestaan sinds de koloniale periode. Deze charmevolle stad staat bekend om haar prachtige open ruimtes, klassiek ontworpen pleinen en neoklassieke en barokke architectuur. Terecht een deel van het UNESCO Werelderfgoed. Een typische Hacienda (La Casona) is hier jullie thuishaven voor 1 nacht.

  Dag 7: Santa Clara

  ScreenShot1280

  Santa Clara is de hoofdstad van de provincie Villa Clara. De stad is vooral beroemd vanwege Che Guevara en de Cubaanse revolutie. Ontdek hoe de lokale bevolking Che nog steeds als een held eren. Verblijven doen we in hotel Los Canejes voor 1 overnachting.

  Dag 8 – 12: Cayo Santa Maria

  ScreenShot1281

  Lange witte zandstranden, helder water, een groene vegetatie en een rijke verscheidenheid aan inheemse fauna zijn kenmerkend voor Cayo Santa Maria. De regio geldt als een van de meest exotische gebieden van het Caribisch gebied. Cayo Santa Maria ligt aan de noordkust van Cuba op ca. 386 km van Havana. Een 45 km lange verhoogde kustweg vormt de verbinding met Cayo Santa Maria en het vasteland. Op dit romantische eiland ligt het nieuwe Melia Buena Vista in een bevoorrechte natuurlijke omgeving. Het hotel is ideaal voor koppels, honeymooners en natuurliefhebbers. Hier verblijven en ontspannen jullie de komende 4 nachten

  Dag 13: Havana

  Per binnenlandse vlucht (60min.) of per directe transfer (450km.) met enkele leuke stops keren jullie terug naar het hotel in Havana. Sluit jullie vakantie af met een bezoek aan het Tropicana Cabaret. Cubaanse Muziek, dans, acrobatie en ambiance zoals je nog nooit zag.

  Dag 14: Havana – Amsterdam

  Afhankelijk van het vertrekuur kunnen jullie nog een laatste keer genieten van het uitgebreide ontbijt waarna jullie privaat naar de luchthaven worden gebracht.

  Gebeten? Benieuwd? We vertellen u graag meer over onze troeven te Cuba. Maak een afspraak bij ons … • Inbegrepen:
  • Transfer van en naar het hotel in Havana.
  • Hotels volgens programma of gelijkw.
  • Volledige reis in kamer en ontbijt
  • All Inclusive op Cayo Santa Maria
  • Vlucht tussen Cayo Las Brujas en Havana
  • Huurwagen van dag 3 tot dag 8

  Niet Inbegrepen:
  • Vlucht van en naar Cuba
  • Verplichte bijstandsverzekering
  • Annulatieverzekering
  • Verzekering huurwagen: 15CUC/dag
  • Aflevering- en ophaalkosten huurwagen
  • Tips en toegangsgelden
  • Niet vermelde maaltijden en dranken


 • • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour.
  • Het is verplicht een geldige reis- en bijstandsverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij die een rechtstreeks contract heeft met Asistur