Lapland

De stilte, de mooie natuur en dikke pakken sneeuwGezellige chalets, lekker eten, talrijke excursiemogelijkheden en vriendelijke mensen. Geloof het of niet maar dat is wat Fins Lapland allemaal te bieden heeft.

lp1

Er zijn verschillende mogelijkheden: wil je het comfort van hotels en shopping dan kan je best kiezen voor één van de verblijven in Rovaniemi: mooie hotels en shopping in de nabije omgeving. Je zit dan wel in een stad, dus om de natuur op te zoeken moet je wel op excursie. Van hieruit kan je perfect op sneeuwscootertocht, huskysafari, een rendierenboerderij bezoeken of een bezoek brengen aan de enige echte Santa Claus.

lapland4 (Custom)lapland5 (Custom)

Maar Lapland is eigenlijk veel te mooi om in een stad te verblijven. Er is geen enkele andere plek op aarde waar de natuur eindeloos mooi is om naar te kijken, waar de lucht zo zuiver is en waar je ondanks de koude en de sneeuw vogeltjes hoort fluiten.

lapland2Trek er dus op uit! Bijvoorbeeld: na een sneeuwscootertocht van ongeveer 2u aankomen in Snow Village, genieten van een aperitief in een ijsglaasje en daarna van een heerlijk 3-gangen dinner in het ijsrestaurant. Slapen in je iglo en wakker gemaakt worden met een kopje warm bessensap: een ervaring die je voor altijd bij blijft. Maar je kan ook gaan ijsvissen, genieten van een huskysafari of als er wat meer adrenaline door je lichaam mag gaan, racen op het ijs, of gaan skiën in Levi.

lapland3Ik maak liever geen top 5 van de hotels omdat deze bestemming voor iedereen totaal anders is. Wat gastronomie betreft moet je zeker geen schrik hebben: zeer lekker eten, heel veel glutenvrije producten en alles zeer verzorgd en uitgebreid. Een aanrader is zeker en vast een dinner in een Lapse kota.

Dus vergeet de traditionele skivakantie en ga op ontdekking in Lapland.