MS Europa 2

Hapag-Lloyd Cruises is met een prachtig luxe cruiseschip op de markt gekomen. Dit stijlvolle schip is in de vaart, sedert mei 2013. Maximum 516 passagiers, topgastronomie, luxe, ontspannen sfeer, onberispelijke bediening,..  zijn nog maar enkele sleutelwoorden voor dit meest luxueuze schip ter wereld.

hapag1

 

Uiteraard waren we nieuwsgierig om aan boord te gaan van de nieuwe Hapag-Lloyd Europa 2. En toegegeven, de verwachtingen lagen hoog. Want om de MS Europa te overtreffen moest er al heel wat gebeuren.

Eens aan boord, wordt al snel duidelijk dat het hier om een uitzonderlijk schip gaat. Tenminste,  als we  nog over een schip kunnen spreken. Een varend luxe hotel vinden we hier meer passen.
De moderne design met de nodige klasse en warmte is van hoog niveau. Ook de afwerking is tot in de kleinste puntjes verzorgt, met oog voor detail. Deze lijn wordt op alle plaatsen aan boord doorgetrokken.
Om dan nog maar te zwijgen over de keuken. Het niveau van de producten, de samenstellingen en het opdienen van de gerechten is van ongeziene kwaliteit. Hier is het  woord “culinair orgasme” helemaal op zijn plaats.
En dan zou je denken:  hier gaat een precieuze, snobistische sfeer hangen. Maar niets is minder waar. De sfeer is heel relax en informeel maar toch met de nodige klasse. Onze das en lange avondjurk mochten we thuislaten. Men zit ontspannen aan boord en na enkele dagen ken je iedereen, wat al snel voor een familiale sfeer zorgt. Ook het personeel draagt hier zijn steentje voor bij. Joviaal, gedienstig en correct. De bediening is echt top. Niets is teveel aan boord van dit schip. Eigenlijk is het gewoonweg genieten van het begin tot het einde.

Wij hebben het geluk, al veel ervaring te hebben in de cruisewereld, maar nu zitten we alvast met een ‘groot’ probleem. Want om dit schip te evenaren gaat men serieus zijn best mogen doen. Onze verwachtingen zijn alvast overtroffen!

 

Waarom MS Europa 2:

–  Topgastronomie
–  Ontspannen sfeer
–  Luxe
–  Klein schip
–  Bediening
–  Casual
–  Eén doel: de klant verwennen !