Indonesië: Java, Bali en Sulawesi in groep

Afreis: 16/09/2013 – 01/10/2013

Vertrek samen met onze begeleider naar het prachtige Indonesië. We dompelen je onder in de unieke cultuur en de prachtige natuur die het land rijk is. We combineren Java, Bali & Sulawesi zodat u een goed beeld krijgt van het hele land dat bestaat uit niet minder dan 18.000 eilanden. Logeren doe je in geselecteerde hotels op basis van vol pension. Onze ervaren begeleider en Indonesië kenner reist mee vanaf het kantoor, ter plaatse worden we bijgestaan door lokale gidsen. We reizen in een kleine groep van maximum 20 personen.

Download de folder hier!

 

Dag 1: Amsterdam – Singapore – Yogyakarta Transfer vanaf het kantoor naar Schiphol met aansluitend een vlucht naar Solo met Singapore Airlines.

Dag 2: Yogyakarta Aankomst in Yogyakarta. Transfer naar het hotel. Diner: per Dokar (traditioneel Indonesisch vervoersmiddel – koets en paard) naar het Purawisata Restaurant met Ramayana ballet.

Dag 3: Yogyakarta Volledige dag city tour. Na het ontbijt vertrek naar Borobudur: de grootste boeddhistische tempel uit de 9de eeuw. City tour met bezoek aan Sultan Royal Palace en Water Castle (Taman Sari). Bezoek aan Prambanan, hindoeïstische tempel.

Dag 4: Yogyakarta – Bromo Vroeg vertrek na het ontbijt voor een lange tocht naar Bromo (ca. 10 – 11 uren). Er worden echter voldoende stops voorzien. Onderweg lunch in een lokaal restaurant in Caruban, stop aan een vogelmarkt. Aankomst in Bromo.

Dag 5: Bromo – Ijen Vertrek in de vroege ochtend (03.30u.) voor de excursie Bromo vulkaan bij zonsopgang. Met 4×4 jeeps rijden we naar de rand van de oerkrater van Penanjakan (2700m). Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over Bromo en de andere vulkanen. Dit alles bij opkomende zon: een waar spektakel.Stukje te voet tot aan de rand van de krater van Bromo (per paard is hier optioneel). Na de Bromo tour: terug naar het hotel voor een stevig ontbijt. Om 10.00u. transfer naar Ijen. Onderweg lunch in een lokaal restaurant. Aankomst in het Resort.

Dag 6: Ijen Na het ontbijt: excursie Kawah Ijen, de zwavel vulkaan. Rit doorheen plaatselijke dorpjes, koffieen kruidnagelplantages. We bereiken één van Java’s laatste regenwouden. Bij het Park Ranger’s station starten we met de wandeling naar de Ijen krater. Via een goed bewandelbaar pad langs struiken en bomen trekken we naar de rand van de krater. Onderweg komen we de zwaveldragers tegen die de gestolde zwavel naar beneden brengen. Van op de kraterrand hebben we een uniek zicht op het groene meer dat zich in de krater heeft gevormd. Terugkeer naar het hotel. Tijd voor wandelingen in de omgeving van het resort. De ligging van het resort is werkelijk uniek, te midden van de talrijke rijstvelden met zicht op de vulkaan. Een ideaal vertrekpunt om wandelingen tussen de rijstvelden te maken en de lokale bevolking bezig te zien. Gasten hebben ook de mogelijkheid om uit te rusten aan het zwembad van het comfortabele hotel.

Dag 7: Ijen – Ubud Na het verblijf in Ijen rijden we naar het stadje Banyuwangi om de ferry te nemen van Java naar Bali. In het stadje rijden we met een bjak (riksja) naar de Chinese tempel Kongco Tan Hu Cin JIn. We bezoeken deze kleurrijke tempel gebouwd in 1784. Na het bezoek: lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Bij aankomst transfer richting Ubud met onderweg een stop aan Tanah Lot. U logeert in het mooiste hotel van Azie; Alila Ubud.

Dag 8: Ubud Een volledige dag waarbij we Ubud en de omgeving samen ontdekken met o.a. een bezoek aan het Neka museum, Monkey forest …

Dag 9: Ubud – Ujung Pandang – Pare Pare – Rantepao Vlucht van Ubud naar Ujung Pandag (Sulawesi). Samen met onze begeleider maken we kennis met onze lokale gids en vervolgens maken we een tocht via een pittoreske route naar de exotische hooglanden van Toraja.

Dag 10: Toraja Volledige dag excursie: exploratie van de regio, Lemo, Londa (oude graven), Ke’te Kesu (traditioneel dorp) en de markt van Rantepao.

Dag 11: Toraja Volledige dag excursie: rit naar Pallawa met bezoek aan een “tongkonan” huis, hét symbool van de Toyaja cultuur. Verder naar Batumonga (1300 boven de zeespiegel), geniet hier van een prachtig uitzicht op Rantepao en de omliggende vallei. Na de lunch maken we een wandeling van ± 2u. langsheen verschillende dorpjes. Bewandel paden waar nog maar slechts weinig toeristen zich bevonden en ontdek de dorpjes, koffieplantages, bamboobomen, vanilleplantages en wandel door een rijstveld. Terug naar het hotel.

Dag 12: Rantepao – Ujung Pandag Na het ontbijt transfer naar de Ujung Pandag luchthaven. Onderweg stop voor verfrissing in Bambapuang met uitzicht op de ‘erotische berg’. Lunch in Pare-Pare met voldoende fotostops onderweg. Vlucht naar Denpasar + aansluitend transfer naar Ramada Resort Benoa.

Dag 13: Bali Volledige dag Besakih tour: bezoek aan Klungkung (oudste koningshuis Taman Gili, later justitiepaleis), Besakih, de moedertempel op Bali, Goa Lawah (vleermuizengrot).

Dag 14: Tanjung Benoa In de voormiddag heeft u vrije tijd om te genieten van de mooie stranden van Benoa, namiddag maken we een uitstap naar de Uluwatu tempel waar we genieten van een Kecak dans met diner op het Jimbaran strand.

Dag 15: Tanjung Benoa – Denpasar – Singapore ’s Voormiddags kan u nog genieten van vrije tijd alvorens we de terugvlucht aanvangen naar Amsterdam. Dag 16: Amsterdam Aankomst in Amsterdam en aansluitend transfer naar het kantoor.

Prijs : 2899 Euro pp

 

Inbegrepen:

Transfer naar Schiphol en terug
Internationale vluchten met Singapore Airlines
– Binnenlandse vluchten
Internationale en nationale luchthaventaksen
Alle vermelde excursies
– Vol Pension
Reisleider en kenner van Indonesië vanaf kantoor
Extra lokale gidsen ter plaatse
– Fles water per persoon per dag

Niet inbegrepen:

– Verzekering ( niet verplicht wel aan te raden )
– Niet vermelde excursies
– Visum voor Indonesië ( ter plaatse te betalen op de luchthaven ( ca. 25 USD ) , uitreistaksen Denpasar ( ca. 9€ )
– Diner op dag 15
– Dranken tijdens de maaltijden
– Fooien voor gidsen en chauffeur ( vrijblijvend maar reken op 50
€ voor het volledige verblijf ) 

code: ome001