La Réunion en Mauritius

Een combinatie van twee eilanden. Eentje vol natuur en eentje vol met tropische stranden.
La Reunion & Mauritius. Deze bestemmingen gelegen in de Indische Oceaan zijn een perfecte combinatie voor een rondreis en een strandvakantie.
foto6

Met een vertrek vanuit Brussel Zuid neem je de trein richting Charles de Gaulle. Van daaruit heb je een rechtstreekse vlucht van 11uur richting La Reunion.
Dit eiland kan je gerust zelf met een huurauto ontdekken. Deze pik je dan op op de luchthaven en kan je rondreis op eigen tempo beginnen. Heb je liever een professionele begeleiding, dan wacht onze lokale agent jullie op bij landing en zal een gids jullie door het hele eiland rondleiden.
De natuur op La Reunion is gewoonweg prachtig. Warmwaterbronnen, vulkanen, ongerepte natuur,.. Ideaal dus voor wandelaars en natuurliefhebbers.

fot7
Dit eiland is een overzees departement van Frankrijk. De Franse invloed kan je hier nog steeds goed terugvinden. De keuken is voornamelijk Frans maar ook de creoolse gerechten zijn hier populair. Proef zeker ook eens van hun lekkere rum en de overheerlijke vanille.

Een vlucht van een klein uurtje brengt je van La Reunion naar het tropische eiland Mauritius. Helderblauwe lagunes en parelwitte stranden. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif. Even in het water gaan en door het heldere water zie je de visjes rond je voeten zwemmen.
Voor watersportfanaten is dit eiland ideaal. Windsurfen, waterski, snorkelen,… Hier is het gewoon de perfecte bestemming voor. In vele hotels wordt dit bij boeking ook vaak gratis aangeboden gedurende de hele periode.
Wie graag eens even weg is van het strand kan een kijkje gaan nemen in Port Louis, de hoofdstad van Mauritius. Hier kan je oa eens goed gaan shoppen in het winkelcentrum Caudan waterfront.
Ga zeker en vast ook eens een suikerrietplantage bezoeken. Zo kan je het belangrijkste landbouwproduct van Mauritius zelf ontdekken.
Laat je in de watten leggen door de vriendelijke bevolking in je hotel en aan het strand, geniet van de verse producten in hun lekkere keuken en voel je helemaal als een vis in het water in het aards paradijs!

Onze voorkeur:

Top 3 hotels La Reunion.
(hou er rekening mee dat de hotels hier niet de grote luxe hotels zijn. Aangezien je hier rondtrekt zijn het vaak meer charmehotels. Persoonlijk vind ik dat je steeds min 1 ster moet doen.)

1 Palm hotel & Spa
2 Lux Ile De La Reunion
3 Blue Margouillat (charme)

 

Top 5 hotels Mauritius
(hier is het heel moeilijk te kiezen. De hotels zijn van zeer goede kwaliteit en stuk voor stuk de moeite waard)

1 Constance Le Prince Maurice
2 Trou Aux Biches Resort & Spa
3 Lux Le Morne
4 Dinarobin Hotel golf & Spa
5 Paradis Hotel & Golf Club