La Réunion: Selfdrive

La Réunion, opstandig eiland van de Indische Oceaan, biedt talrijke watersporten, een natuurlijk zeereservaat en stranden om te genieten van de zon en de golven.
De vulkaan, de keteldalen, de bergspitsen, de hoge vlakten met weelderige vegetatie zijn de uiting van een mooie en wilde natuur die men ontdekt via de 1.200 km bebakende wandelpaden zoals de ‘Lavaroute’ met een origineel landschap.

Dag 1: De westkust
Onthaal op de luchthaven en ophaling van de huurauto.
Vertrek naar het Westen met bezoek aan de Jardin d’Eden in St-Gilles (gesloten op vrijdag), aan het museum van Stella Matutina te Saint Leu (gesloten op vrijdag) of aan ‘Kelonia’, het observatiecentrum van zeeschildpadden.
Overnachting: La Saline in Le Nautile *** of Swalibo ***.

Dag 2: Saint-Paul
Vrije voormiddag, watersporten of, mits reservatie, helikopter of ULM-vlucht. Namiddag, bezoek van St-Paul: de marinebegraafplaats, de ‘Tour des Roches’, de wekelijkse (vrijdag) markt…
Overnachting: La Saline.

Dag 3: Piton Maïdo en Cirque de Mafate
Vertrek naar het spectaculaire panorama van Maïdo op de Cirque (vulkanisch keteldal) van Mafate. Terugkeer naar de kust met stops om de winning van essentiële oliën te ontdekken. Verder naar Le Cirque de Cilaos via de Saint-Louis rivier.
Overnachting: Cilaos in Les Chenets *** of Le Tsilaosa ***.

Dag 4: Cirque de Cilaos
Ontdekking van de Cirque de Cilaos: bezoek aan het stadje, trektocht, wijnproeverij, thermaal bad of ontdekking van de omgeving. Overnachting: Cilaos.

Dag 5: Saint-Pierre en Plaine des Cafres
Vrije voormiddag in Cilaos of terugkeer naar de kust via ‘La Fenêtre in het bos van Cryptomerias’. Verder naar Saint-Pierre met zijn overdekte markt en door naar La Plaine des Cafres.
Overnachting: La Plaine des Cafres in Geraniums** of in l’Ecrin **.

Dag 6: De Vulkaan
Ontdekking van de vulkaanregio: maanschouwspel van La Plaine des Sables, wandeltocht naar de kraters, ‘Maison du Volcan’ (gesloten op maandag), botanische pad van Notre Dame de la Paix, Plaine des Palmistes…
Overnachting: Dimitile *** of Domaine des Pierres ***.

Dag 7: Le Sud Sauvage
Bezoek aan het dorpje L’Entre Deux. Vervolg van de tocht naar de Sud Sauvage met zijn talrijke (gestolde!) lavastromen, La Pointe de la Table, Piton Sainte-Rose, Sainte-Anne, l’Anse des Cascades, Grand Anse, Cap Méchant… Daarna verder door naar Salazie.
Overnachting: Hellbourg in de Relais des Cimes ***.

Dag 8: Cirque de Salazie
Vrije voormiddag in Hellbourg. Vertrek naar luchthaven en aflevering van de huurwagen, check-in voor de terugvlucht of verlenging van uw verblijf op La Réunion Of Mauritius.

Prijs : vanaf 762Euro pp

Inbegrepen in de prijs:

– Rondreis op basis van kamer en ontbijt
– huurwagen cat B ( Type Clio 4 deurs airco of gelijkwaardig )

Niet inbegrepen in de prijs:

– Internationale vluchten
– Maaltijden en dranken die niet vermeld werden in het programma
– Optionele activiteiten
– Lokale taks 0,92€ pp pn ter plaatse te betalen.
– Fooien en persoonlijke uitgaven

code: ome004