Madeira 2

Stel me een vraag over Madeira en ik droom weer helemaal weg. Nog nooit had een bestemming me zo kunnen verrassen als Madeira en net daarom neem ik je graag even mee naar dit prachtige eiland!

madeira1

Madeira , ook wel Bloemeneiland genoemd, heeft als beste reistijd april – oktober. De ganse lente & zomer staan verschilende prachtige bloemen in bloei. Madeira heeft geen strand, dus strandliggers komen hier zeker niet aan hun trekken. Wandelaars (2.000 km langs levada’s), natuurliefhebbers, gastronomen,… destemeer.

De hoofdstad Funchal zal je weten te betoveren met zijn leuke pleintjes en straatjes, restaurantjes en bars. Nog een pluspunt is dat eten en drinken niet duur is op deze bestemming.
Als je in Funchal bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Mercado dos Lavradores: de dagelijkse markt waar verse vis, groenten, fruit en bloemen worden verkocht. Vanuit Funchal kan je met de kabelbaan naar Monte. Ook dit is een aanrader: vanuit de kabellift heb je een prachtig uitzicht over Funchal. Terugkeren doet men in een tobogan. Men is niet op Madeira geweest als men dit niet heeft gedaan.

Persoonlijk zou ik aanraden om eerst met een huurwagen een weekje rond te reizen en daarna nog een paar nachten door te brengen in Funchal. Een mooi uitzicht heb je vanop Cabo Girão, de 2e grootste zeeklif in de wereld. Voor wie wil zwemmen in vulkanische zwembaden, moet men naar Porto Moniz. (deze kan men ook bezichtigen via de West Tour excursie bij de touroperator).

Shoppingfanaten komen hier zeker niets te kort. Winkels zijn vaak geopend tot 22u (op bepaalde dagen zelfs tot 23u!) Men kan dus Madeira ook perfect als shoppingtrip doen. (The Vine Hotel ligt trouwens in het winkelcentrum van Funchal). Of ga een keertje op tea time in Reid’s Palace Hotel. Hier lijkt het wel of de tijd is blijven stilstaan en men terecht komt in een decor van Agatha Christie!(formele kleding vereist).

Top 3 Pegase Hotels:
• Quinta Jardins do Lago (zeer verfijnde keuken)
• The Cliff Bay (op vrijdag een subliem visbuffet)
• Estalagem da Ponta do Sol