Malediven

De Malediven, uiteraard stond het al lang op mijn verlanglijstje, maar wanneer ik de kans kreeg het te ontdekken was ik in de zevende hemel. En toen wist ik nog niet eens wat me te wachten stond.

intro

1200 Kleine eilandjes, verspreid over 26 atollen, waarvan er 200 bewoond zijn. Deze koraaleilanden zijn in hun natuurlijke staat bewaard gebleven waardoor ze één van de rijkste onderwaterwereld hebben. Het is een droombestemming voor honeymooners, strandliefhebbers, rustzoekers maar zeker ook voor snorkelaars en duikers.

DSC_2925Vanuit de hoofdstad Malé reis je per watervliegtuig of speedboot verder naar één van de eilanden.
En alleen al voor het uitzicht kies je voor het watervliegtuig. Een zicht dat ik nooit zal vergeten; turquoise in combinatie met donkerblauwe zee. Dit eiland na eiland. Prachtig gewoon!
Elk eiland is uniek, charmant en straalt rust uit. Soms is het amper een wandeling van 20 minuten en je bent het eiland al rond. En toch heeft het zoveel te bieden.

DSC_2933Wanneer je aankomt staat het ontvangstcomité je reeds op te wachten. Een muziekbandje en een hartelijke welkom van het personeel. Je bent zo ver weg, maar toch voel je je direct thuis. Je vergeet onmiddellijk je dagelijkse zorgen en het genieten kan beginnen. Zoals ze zelf zeggen en schrijven: No News No Shoes! Zo gezegd zo gedaan. Heerlijk rondlopen op je eigen eiland, in een no stress – modus.
De plaatselijke bevolking is zo vriendelijk en doet alles om het plaatje helemaal te doen kloppen.

Mijn eigen Water Villa. Een op palen in de zee staande villa. Het water horen klotsen en vanuit je villa recht in zee gaan. De vissen die je overal ziet zwemmen. Hou je eerder van de zonsopgang of zonsondergang? De ideale ligging van je villa wordt voor u uitgezocht!
Of wat denk je van een Beach Villa. Je eigen stukje strand in verlenging met de zee. Met andere woorden, elk logie heeft zijn eigen charme.

En hoe kies je nu je ideale hotel ter plaatsen? Want geef toe, ze zien er allemaal perfect uit. En dat is ook bijna zo. Elk verblijf heeft dat perfecte kader. De één al met wat meer luxe dan de andere. Maar luxe heb je daar altijd; de prachtige natuur rondom je heen. Wat het ene hotel net dat tikkeltje beter maakt is de service en het personeel. Zij maken je verblijf zorgeloos. Zij zorgen voor de perfecte vakantie.

Ooit al eens een romantisch diner gehad met je partner op een zandbank voor jullie alleen? Of wat denk je om je huwelijksbelofte te hernieuwen op het strand? Zin om één van de rijkste exotische visreservaten te ontdekken? Op de Maldiven komen je dromen echt tot werkelijkheid. Eens je in het paradijs bent kan je het amper vatten. Ik keek uit naar de zevende hemel, maar dit is nog zoveel beter!