New York

ny1

Een stad die zoveel te bieden heeft. Een stad waar je niet genoeg van krijgt. Een stad die je onmiddellijk een thuisgevoel geeft. Gewoonweg mijn favoriete stad!
Iedereen kent the big apple wel van het vrijheidsbeeld, van de gekende winkels zoals Bloomingdale en Macy’s, van Broadway en Times Square. Maar eigenlijk heeft het zoveel meer in zijn mars.

Met zijn onderverdeling in verschillende buurten en straten is New York zowat de gemakkelijkste stad om te ontdekken. Alles wijst zichzelf uit.
Maak gebruik van de metro om je op een gemakkelijke manier te verplaatsen. Maar ook te voet is deze stad gemakkelijk te ontdekken.
In Midtown Manhatten vind je de meest gekende bezienswaardigheden. Ga eens op het Rockefeller Center of Empire State Building om een kijkje te nemen over heel Manhatten. Of ga een kaarsje branden in de imposante St-Patrick’s Cathedral. Ook het prachtig Grand Central Station is een bezoekje waard. Uiteraard heb je dan ook Times Square waar je je ogen de kost kan geven. De electronische billboards die de straten en gebouwen verlichten, het punt van de drukte en chaos. Hier beleef je het echte New York gevoel. Pik ’s avonds zeker eens een Broadwayshow mee want deze zijn echt de moeite waard.
Ben je liever even weg van al de drukte? Trek dan gewoon naar Central Park waar je een heerlijke oase van rust kan vinden.
Ook Lower Manhattan heeft zijn troeven. Waan je even in China, in China Town of in Italië, in Little Italy. Ga ‘s morgens eens naar het financial district met zijn drukte rond de beurs. Wil je zelf meedoen ga da langs de bronzen stier, hun mascotte die je het nodige geluk zal brengen. Hier zijn de hoge wolkenkrabbers nog meer terug te vinden. Zo kan je ook Ground Zero bezoeken. Ondertussen kan je de nieuwe WTC torens al bezichtigen. In het National September 11 Memorial & Museum kan je alles terugvinden van het drama dat gebeurde en wat voor een impact dit had op de stad.
Soho is dan weer mijn lievelingsdeel in New York. Gezellige artistieke straten vol met leuke winkels, bars en restaurants.
Vanuit Lower Manhattan kan je ook de boot nemen richting het vrijheidsbeeld of voor een mooie toer rond Manhattan.

Uiteraard is NY gewoon dé shoppingstad! Hier kan je je helemaal laten gaan. En met wat geluk zit de dollar mee en kan je extra ‘winst’ maken.
In Macy’s alleen al kan je een dag rondlopen. Wie iets meer van het luxesegment houdt kan beter even langsgaan in Saks, Bloomingdale’s of rondlopen in de straten van Upper East Side. Op de gigantische shoppingsboulevard 5th avenue is er voor ieder wat wils!
Ontdek zelf ook de winkels in Soho, de goedkope souvenirshops in China Town en de gigantische winkels op Times Square.

NY in een notendop omschrijven is voor mij gewoon onmogelijk. Ik zou zeggen, ga zelf op ontdekking en laat je meeslepen door the city that never sleeps.
New York, you love it or you hate it… I definitely love it!