Sri Lanka: Highlights individueel met gids

Dit eiland van de Indische Oceaan heeft prachtige verrassingen voor u in petto.

De natuur is gul geweest met Sri Lanka. Je ontdekt er spectaculaire contrasten tussen wilde stranden en verborgen baaitjes, tussen de bergen en de watervallen, de bossen waar men nog wilde olifanten, zeldzame orchideeën, edelstenen en specerijen kan vinden.

sr2

Sri Lanka heeft tevens een ongelooflijk cultureel erfgoed. Niet minder dan 7 bezienswaardigheden staan op de lijst van het werelderfgoed van Unesco. De glimlach is een uiting van de gastvrijheid van een bevolking dat sinds eeuwen andere volken heeft ontvangen en fier is op deze kruisingen.

De inwoners zijn aanhangers van een gastvrijheid, een permanente aandacht en een ‘kennis van het leven’ dat Ayurveda wordt genoemd. Dit principe is gebaseerd op de kennis van zichzelf en het gebruik van planten in baden en massages…

Dag 1 : Colombo – Dambulla – Habarana
Aankomst op de luchthaven van Colombo. Verwelkoming en transfer naar Dambulla. Onderweg bezoek van het olifantenweeshuis. Stop in het landelijke dorp Padavigampola met zijn variëteit aan tropische plantages, rijstvelden, valleien… Een authentieke ontdekking van het lokale leven. Verder naar Habarana.
Diner en overnachting: The Other Corner Eco Lodge.

Dag 2 : Habarana – Sigiriya – Polonnaruwa – Habarana
Ochtendwandeling en observatie van de vogels in de omgeving van de Leeuwenrots van Sigiriya. Deze oude vesting heeft een belangrijk historisch verleden voor het eiland. In de namiddag, fietstocht in de site van Polonnaruwa, een historische en indrukwekkende plaats. Deze vroegere hoofdstad bestaat uit het paleis en het Gal Vihara complex met zijn grote Boeddhastandbeelden. Diner en overnachting: The Other Corner Eco Lodge.

Dag 3 : Habarana – Matale – Kandy
Vertrek naar Kandy via de kruidentuin van Matale en het woud van Udawattakale. In optie: bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya. ’s Avonds, culturele dansshow (per tuk tuk). Diner en overnachting: Amaya Hills.

Dag 4 : Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela – Ella
Vertrek naar Nuwara Eliya, ook ‘Klein Engeland’ genoemd. Onderweg, stop aan de watervallen van Ramboda en de theefabriek Labukale. Bezoek van Nuwara Eliya inclusief het Victoria park en een boottocht op het Gregory Lake. In optie: bezoek aan de botanische tuin van Hakgala. Verder naar Ella via Bandarwela, een regio rijk aan rijstplantages. Diner en overnachting: Resort 98 Acres, Eco Lodge.

Dag 5 : Ella
Dag van wandeltochten met een ervaren gids in de regio van Ella en de beroemde ‘Adam’s Peak’. Diner en overnachting: Resort 98 Acres, Eco Lodge.

Dag 6 : Ella – Balangoda – Godakawela – Madampe – Deniyaya
Onderweg naar Deniyaya, stop aan de watervallen van Bambarakanda, de hoogste van het eiland. Aankomst in de regio van het Rain Forest. Ontdekking van het gemeenschapsleven in deze regio en het ontwikkelingswerk dat er werd opgezet. Diner en overnachting: Rain Forest Eco Lodge.

Dag 7 : Deniyaya
Zeer vroege ochtendwandeling in het gezelschap van een gids die gespecialiseerd is in vogels, vlinders, inheemse bloemen en planten. Terugkeer naar het hotel voor een authentiek Singalees ontbijt. Er zal u een wandeltocht voorgesteld worden in de regio van de watervallen van Sinharaja Rain Forest. Diner en overnachting: Rain Forest Eco Lodge.

Dag 8 : Deniyaya – Galle – Kottawa – Waikkal
Vertrek naar Galle en bezoek. Onderweg, ontdekking van de palm- en theeplantages. Verder naar Negombo. Diner en overnachting: Ranweli Resort.

Dag 9 : Waikkal – Luchthaven
Transfer naar de luchthaven of verlening van uw verblijf.

 

Prijs : vanaf 1094Euro pp

Inbegrepen in de prijs:

– Rondreis op basis van de vermelde maaltijden
– Prive gids

Niet inbegrepen in de prijs:

Internationale vluchten
– Maaltijden en dranken die niet vermeld werden in het programma
– Optionele activiteiten
– Fooien en persoonlijke uitgaven

code: ome006