Expeditiecruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd cruises

25/6/2024
10 nachten
Euro
GMT+2

Van Tromsø naar Longyearbyen INS2413

vanaf € 8 190 pp
 • Intensieve Arctische ervaringen
 • Zodiacs nemen je mee naar het koninkrijk van walrussen, zeehonden en ijsberen
 • Magie van de middernachtzon
 • Wat vonden wij goed?

  Ga samen met andere Belgen aan boord van het nieuwe luxe expeditieschip HANSEATIC inspiration en verken het ongerepte landschap van Spitsbergen. Bewonder majestueuze gletsjers en spectaculaire ijssculpturen tijdens deze onvergetelijke reis. Je krijgt ook de kans om walrussen, zeehonden en ijsberen te spotten in hun natuurlijke omgeving.

  Hapag-Lloyd Cruises zorgt bovendien voor een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis, speciaal voor deze cruise met Belgen. Daarnaast kun je genieten van enkele leuke extra privileges aan boord, waardoor je cruise-ervaring nog comfortabeler en aangenamer wordt. Ontdek samen met gelijkgestemde reizigers het prachtige landschap van Spitsbergen en beleef een onvergetelijk avontuur op dit nieuwe expeditieschip.

  Korte informatie?
  Dagplanning
  Belangrijke informatie
  Hotspots

  Dagplanning

  dag
  1

  Tromsø

  De HANSEATIC Inspiration ligt op jullie te wachten in de haven van Tromsø. De afvaart is voozien om 22u00.

  Hapag Lloyd Inspiration voorboeg
  Hapag Lloyd Inspiration
  dag
  2

  dag op zee

  dag
  3 - 10

  expeditiecruise rond Spitsbergen

  Maak een buitengewone reis naar Spitsbergen en onthul de mythen door je eigen avonturen te beleven. Betreed gebieden waar slechts weinigen zijn geweest en ontdek een intrigerende buitenwereld die nog steeds centraal staat in geopolitiek en klimaatbeleid. De archipel, bestaande uit ongeveer 400 eilanden waarvan Spitsbergen het grootste is, draagt officieel de naam Spitsbergen, wat "koude kust" betekent. In dit uitdagende nautische expeditiegebied kan de Inspiration optimaal gebruikmaken van zijn kleine en wendbare ontwerp, met de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. De route wordt geleid door de natuur en de flexibele koers wordt beïnvloed door de weersomstandigheden en het ijs. Hoewel de westkust bijna het hele jaar door bevaarbaar is, worden de noordelijke wateren soms tot in juni bedekt door dik zee-ijs. Indien de omstandigheden het toelaten, zal het schip zich een route banen door de drijfijsvelden in de Hinlopen Straat en een poging doen tot een volledige omcirkeling. Een alternatieve mogelijkheid is om langs de ijsrand te varen en vervolgens het westelijke deel van de archipel verder te verkennen.
  Gevormd door immense gletsjers, diepe fjorden en ongerepte wildernis, zal het ijzige leefgebied van ijsberen, poolvossen, walvissen en walrussen ongetwijfeld avontuurlijke ontdekkingsgeesten prikkelen. Geen dag is hier hetzelfde. De kapitein en de bemanning passen voortdurend de route aan en nemen beslissingen over de aanmeerplekken voor de zodiacs. De wispelturige natuur en spontane reacties zorgen voor een puur expeditiegevoel. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van Willem Barents, die de eilandengroep ongeveer 400 jaar geleden verkende. Het verleden en heden smelten samen in Ny-Alesund. In 1926 vertrok hier het luchtschip Norge, waarmee poolreiziger Roald Amundsen en luchtschipontwerper Umberto Nobile als eersten de Noordpool bereikten. Vanaf de jaren 1960 transformeerde de noordelijkste nederzetting ter wereld van een voormalig mijnstadje tot een internationaal wetenschappelijk centrum met diverse onderzoeksstations. Ontdek tijdens een begeleide wandeling met deskundigen het intrigerende belang van deze plek voor klimaatonderzoek en weersvoorspellingen, en misschien kun je zelfs noordse sternen observeren die een sensationele luchtshow opvoeren. De archipel herbergt meer dan 2000 gletsjers die fascinerende onderzoeksobjecten vormen. De indrukwekkende 14 juligletsjer is hier een sprekend voorbeeld van. De schitterende blauwe rand toont zijn onweerstaanbare natuurlijke kracht wanneer enorme ijsmassa's losbreken en in zee storten, een oorverdovend geluid toevoegend aan de stilte van het Noordpoolgebied. Op de nabijgelegen hellingen bloeien Arctische bloemen, terwijl drieteenmeeuwen en dikbekmuren hun nesten bouwen op de kliffen. De Smeerenburgfjord maakt eveneens een verpletterende indruk. De omringende bergtoppen sieren de Liefdefjord terwijl aan het einde de majestueuze, glinsterende blauwe Monacobreen oprijst. Hier vangen ijsbergen hun reis door de Noordelijke IJszee aan, en het is een waar genot om volledig op te gaan in deze overweldigende ervaring terwijl je de rand van de gletsjer nadert, die op sommige plaatsen wel 40 meter hoog is. Het meest spectaculaire uitzicht wacht op je tijdens de inspirerende reis. Tijdens je Spitsbergen-expeditie bestaat er een goede kans om ijsberen te spotten vanaf het dek, op een respectvolle afstand. De beschermde fjorden en ijsschotsen rondom de eilanden dienen als favoriete leefgebieden en jachtterreinen voor de Ursus maritimus. Wanneer het signaal "ijsbeer gespot!" klinkt, zal de ervaren bemanning snel ingrijpen en het schip manoeuvreren, zodat je dit onvergetelijke schouwspel in alle rust kunt bewonderen.

  zodiac gletsjer
  Hapag Lloyd Inspiration ijsbeer
  dag
  11

  Longyearbyen

  Rond 7u00 's morgens meert de HANSEATIC Inspiration aan in Longyearbyen.

  Belangrijke informatie

  Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke informatie die je moet weten over je vakantie.

  Prijs vanaf € 8.190 per persoon cruise only. 5% korting voor boekingen tot 30/11/2023.

  Inbegrepen:

  • Expeditiecruise van Tromsø naar Longyearbyen
  • Chartervlucht van Longyearbyen naar een Duits luchthaven
  • Alle uitstappen met de zodiacs
  • € 200 boordkrediet per persoon voor dranken aan boord

   

  Contacteer ons voor meer info en/of voorstel op maat.

  • Heenvlucht naar Tromso

  Deel deze reis

  Je offerte naar Expeditiecruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd cruises aanvragen?

  Maak een afspraak met een van onze reisexperten en samen maken wij voor jou een reis op maat.

  Nederlandstalige begeleide cruises

  7 Hapag-Lloyd Cruises met Belgen aan boord in 2024