Expeditiecruise Antarctica

5/12/2024
16 nachten
Euro
GMT-3

Van Ushuaia naar Ushuaia via de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica INS2425

vanaf € 14 450 pp
 • Ontdek de unieke en fascinerende fauna en flora
 • Beleef het glinsterende, fascinerende Antarctica
 • Observeer verschillende soorten pinguïns, zeehonden, walvissen, orka’s en bijzondere zeevogels
 • Begeleide zodiac excursies door het ijs
 • Wat vonden wij goed?

  Ga samen met andere Belgen op ontdekkingsreis naar een andere wereld tijdens deze 17-daagse cruise naar Antarctica via de Falklandeilanden en South Georgia aan boord van het nieuwe luxe expeditieschip HANSEATIC inspiration van Hapag-Lloyd Cruises.

  Voor deze speciale cruise met Belgen zorgt Hapag-Lloyd Cruises bovendien voor een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis, evenals enkele leuke extra privileges aan boord. Dit zorgt voor een comfortabele en zorgeloze cruise-ervaring, zodat je ten volle kunt genieten van de adembenemende schoonheid en avonturen die je te wachten staan op deze reis naar Antarctica. Verken samen met gelijkgestemde reizigers de prachtige en ongerepte gebieden van de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica, en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

  Korte informatie?
  Dagplanning
  Belangrijke informatie
  Hotspots

  Dagplanning

  dag
  1

  Buenos Aires - Ushuaia

  Een speciale Hapag-Lloyd cruises chartervlucht brengt je van Buenos Aires naar Ushuaia.  Het schip vaart uit Ushuaia af om 18u00.

   

  2. INS pakijs
  Hapag Lloyd Inspiration
  dag
  2

  dag op zee

  dag
  3

  Stanley, Falklandeilanden

  Een waar paradijs voor vogelliefhebbers. In dit Britse overzeese gebied leven meer dan 60 vogelsoorten, waaronder de unieke Falklandpieper, gestreepte caracara's, Kaapse stormvogels en koningsaalscholvers. Zwarte albatrossen en dwaalalbatrossen laten hun vleugels achterwege en gebruiken slim de wind om majestueus door de lucht te zeilen. Naast het overvloedige vogelleven biedt deze bestemming ook intrigerende sporen van een rijke geschiedenis.
  Maak hier samen met Hapag-lloyd experten een wandeling langs de prachtige kust en bezoek de zuidelijkst gelegen Anglicaanse kerk ter wereld.

  Falkland eilanden Hapag Lloyd-cruise
  Antarctica HANSEATIC inspiration 3
  dag
  4 & 5

  dag op zee

  dag
  6 & 7

  South Georgia

  Zodra dit subantarctische dierenparadijs in je blikveld verschijnt, zullen imposante gletsjers en fjorden je betoveren. De kusten en steile hellingen worden bevolkt door bruisende kolonies koningspinguïns. Honderdduizenden dieren delen het eiland met zeeolifanten en pelsrobben, die je van een respectvolle afstand kunt observeren nadat je op een van de zwarte kusten bent geland. Je zult steeds weer terugkomen in de voetsporen van Sir Ernest Shackleton, die in 1922 zijn laatste rustplaats vond op South Georgia.

  Antarctica HANSEATIC-inspiration
  Expi_Arktis_2-1
  dag
  8

  dag op zee

  dag
  9 - 14

  South Orkney eilanden, South Shetland eilanden, Weddellzee, Antarctisch Schiereiland

  De South Orkney Islands vormen een afgelegen, ijzig landschap in de Scotia Sea, bezaaid met gletsjers. Hier kun je kinband- en Adéliepinguïns bewonderen. Met wat geluk zie je ook drijvende ijsbergen langs de ruige kust. Als de weersomstandigheden het toelaten, kun je een bezoek brengen aan het Argentijnse Orcadas Station en ontdekken hoe poolonderzoekers daar leven ( onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten).

  De South Shetland Islands vormen een lange keten in de oceaan. Op het legendarische Elephant Island trotseerde Shackletons team maandenlang moeilijke omstandigheden. De grillige rotsen rijzen op aan de horizon, terwijl de avondzon een delicate roze gloed werpt over de met sneeuw bedekte velden. Alleen kleine schepen, zoals de expeditieklasse van Hapag-Lloyd Cruises, kunnen de overstroomde caldera van Deception Island binnenvaren.

  Daarna vaart het schip verder naar het Antarctisch Schiereiland. In Paradise Bay schitteren majestueuze gletsjers en gigantische ijsbergen. Een ander indrukwekkend schouwspel wacht in het Lemaire Channel, waar bergen tot 1.000 meter hoog de spectaculaire scheepvaartroute omzomen. Bereid je voor op opwindende momenten tijdens deze onvergetelijke reis. In de Antarctic Sound en op het uiterste puntje van het Antarctisch Schiereiland bevindt zich een mystieke ijswereld. Elke dag biedt nieuwe adembenemende scènes die je vanaf het dek en de zodiacs kunt bewonderen en vastleggen. Vooral de vele tafelvormige ijsbergen zijn spectaculair en zullen je versteld doen staan vanwege hun immense omvang, unieke vormen en prachtige kleuren. In een van de meest afgelegen en uitdagende expeditiegebieden ter wereld, Brown Bluff, torent de tuya-vulkaan majestueus uit boven de omgeving, met zijn platte top en prachtig uitzicht bij helder weer. De kliffen van bruine tufsteen, die meer dan 700 meter hoog zijn, vormen een indrukwekkend gezicht tussen twee imposante gletsjers.

  Antarctica HANSEATIC inspiration 5
  Antarctica-HANSEATIC-inspiration
  dag
  15-16

  dag op zee

  Het is tijd om terug koers te zetten naar het vasteland van Argentinië. Voor de 2e keer deze cruise vaar je door de Drake Passage. 
  De Drake Passage is een zeegebied dat zich bevindt tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Het staat bekend om zijn beruchte omstandigheden, met vaak ruwe zeeën en stormachtig weer. Het passeren van de Drake Passage is een ervaring op zich en wordt vaak beschouwd als een van de meest uitdagende zeereizen ter wereld.

  dag
  17

  Ushuaia - Buenos Aires

  De aankomst in Ushuaia is voorzien om 6u 's morgens.  Nadien brengt een speciale Hapag-Lloyd cruises chartervlucht brengt je van Ushuaia terug naar Buenos Aires.

   

  Belangrijke informatie

  Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke informatie die je moet weten over je vakantie.

  Prijs vanaf € 14.450 per persoon cruise only.
  5% korting voor boekingen tot 30/04/2024.

  Inbegrepen:

  • Expeditie cruise van Ushuaia naar Ushuaia
  • Chartervlucht Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires
  • Alle uitstappen met de zodiacs
  • € 200 boordkrediet per persoon voor dranken aan boord

   

  Contacteer ons voor meer info en/of voorstel op maat.

  • Intercontinentale vluchten heen en terug

  Voor deze speciale cruise met Belgen zorgt Hapag-Lloyd Cruises ervoor dat er gedurende de hele reis een Nederlandstalige aanspreekpersoon aan boord is, samen met een aantal leuke extra privileges.

  Bovendien, ongeveer 2 maanden voor vertrek, wordt er in België een gezamenlijk presentatiemoment georganiseerd waar andere Belgen die meegaan samenkomen om alle praktische informatie te ontvangen. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en zich voor te bereiden op een onvergetelijke cruise-ervaring.

  Deel deze reis

  Je offerte naar Expeditiecruise Antarctica aanvragen?

  Maak een afspraak met een van onze reisexperten en samen maken wij voor jou een reis op maat.

  Nederlandstalige begeleide cruises

  7 Hapag-Lloyd Cruises met Belgen aan boord in 2024