Expeditiecruise Antarctica

22/1/2024
18 nachten
Euro
GMT-3

Van Ushuaia naar Ushuaia via de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica INS2402

vanaf € 12 915 pp
 • Ontdek de unieke en fascinerende fauna en flora
 • Beleef het glinsterende, fascinerende Antarctica
 • Observeer verschillende soorten pinguïns, zeehonden, walvissen, orka’s en bijzondere zeevogels
 • Wat vonden wij goed?

  Ga aan boord van de HANSEATIC inspiration, het gloednieuwe generatie expeditieschip van Hapag-Lloyd Cruises, en beleef samen met andere Belgen een onvergetelijke 19-daagse cruise naar Antarctica via de Falklandeilanden en South Georgia. Deze reis biedt een unieke kennismaking met een andere wereld, vol avontuur en betoverende ervaringen.

  Voor deze bijzondere cruise met Belgen zorgt Hapag-Lloyd Cruises bovendien voor een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis en enkele leuke extra privileges aan boord. Dit zorgt voor een comfortabele en zorgeloze cruise-ervaring, zodat u optimaal kunt genieten van het adembenemende landschap en de ongerepte natuur van Antarctica.

  Korte informatie?
  Dagplanning
  Belangrijke informatie
  Hotspots

  Dagplanning

  dag
  1

  Buenos Aires - Ushuaia

  Een speciale Hapag-Lloyd cruises chartervlucht brengt je van Buenos Aires naar Ushuaia.  Het schip vaart uit Ushuaia af om 18u00.

  2. Boeg INS
  27. door het ijs
  dag
  2

  dag op zee

  dag
  3 & 4

  Falklandeilanden

  Een waar paradijs voor vogelliefhebbers. In dit Britse overzeese gebied leven meer dan 60 vogelsoorten, waaronder de unieke Falklandpieper, gestreepte caracara's, Kaapse stormvogels en koningsaalscholvers. Zwarte albatrossen en dwaalalbatrossen laten hun vleugels achterwege en gebruiken slim de wind om majestueus door de lucht te zeilen. Naast het overvloedige vogelleven biedt deze bestemming ook intrigerende sporen van een rijke geschiedenis.

  Falkland eilanden Hapag Lloyd-cruise
  4. Zodiac walvis
  dag
  5 & 6

  dag op zee

  dag
  7 - 9

  South Georgia

  Zodra dit subantarctische dierenparadijs in zicht komt, zul je betoverd worden door imposante gletsjers en majestueuze fjorden. De kusten en steile hellingen zijn bedekt met bruisende kolonies koningspinguïns. Honderdduizenden dieren delen het eiland met zeeolifanten en pelsrobben. Na de landing op een van de zwarte kusten van South Georgia, zullen je avonturen gevuld zijn met loeiende pelsrobben en kibbelende pinguïns. Je zult in de voetsporen treden van Sir Ernest Shackleton, die in 1922 zijn laatste rustplaats vond op South Georgia, een eerbetoon aan zijn onverschrokkenheid en moed.

  16.-King-penguin-colony (1)
  Expi_Arktis_2-1
  dag
  10

  dag op zee

  dag
  11-16

  South Orkney eilanden, South Shetland eilanden, Weddellzee, Antarctisch Schiereiland

  De Zuidelijke Orkney-eilanden vormen een afgelegen, met ijs bedekte wereld in de Scotia Zee. Hier bevindt zich een spectaculaire wildernis van ijs. Het is het thuis van kinband- en Adéliepinguïns, die je hier kunt bewonderen. Ervaar het leven van poolonderzoekers op het Argentijnse Orcadas Station als je ze bezoekt per Zodiac, indien het weer het toelaat (onder voorbehoud van toestemming). Met wat geluk kun je ook drijvende ijsbergen zien voor de ruige kust van Signy Island. Een onvergetelijke ervaring van de ongerepte Antarctische schoonheid wacht op je op de Zuidelijke Orkney-eilanden.

  De South Shetland Islands vormen een lange keten van eilanden in de oceaan. Op het legendarische Elephant Island hield Shackletons team maandenlang stand. De grillige rotsen rijzen fel op aan de horizon, terwijl de avondzon een delicate roze gloed werpt over de sneeuwvelden. Alleen kleine expeditieschepen kunnen de overstroomde caldera van Deception Island binnenvaren. Met het krakende geluid van het ijs op de achtergrond, vaar je verder naar het Antarctisch Schiereiland. Daar wachten majestueuze gletsjers en gigantische ijsbergen die schitteren in Paradise Bay. Een ander indrukwekkend schouwspel is te bewonderen in het Lemaire Channel, waar bergen tot 1.000 m hoog de spectaculaire scheepvaartdoorgang omzomen. Bereid je voor op opwindende en adembenemende momenten tijdens je ontdekkingstocht.

  De Weddell Zee, gelegen in de Antarctic Sound en op het puntje van het Antarctisch Schiereiland, biedt een mystieke ijswereld om te ontdekken. Elke dag worden je ogen getrakteerd op nieuwe en betoverende taferelen die je kunt vastleggen vanaf het dek en de Zodiacs. De talrijke tabulaire ijsbergen zijn bijzonder spectaculair en zullen je verbazen met hun immense omvang, unieke vormen en prachtige kleuren. In een van de meest afgelegen en uitdagende expeditiegebieden ter wereld, vormt de tuya vulkaan, Brown Bluff, een prachtig schouwspel, vooral bij helder weer. De meer dan 700 meter hoge kliffen van bruine tufsteen zijn indrukwekkend en verrijzen majestueus tussen twee machtige gletsjers. Beleef een onvergetelijk avontuur en verken de ongerepte schoonheid van de Weddell Zee.

  Expi_Zodiac_wal
  Antarctica-HANSEATIC-inspiration
  dag
  17-18

  Drake Passage doorvaren

  Het is tijd om terug koers te zetten naar het vasteland van Argentinië. Voor de 2e keer deze cruise vaar je door de Drake Passage. 
  De Drake Passage is een zeegebied dat zich bevindt tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Het staat bekend om zijn beruchte omstandigheden, met vaak ruwe zeeën en stormachtig weer. Het passeren van de Drake Passage is een ervaring op zich en wordt vaak beschouwd als een van de meest uitdagende zeereizen ter wereld.

  dag
  19

  Ushuaia

  De HANSEATIC Inspiration meert om 6u 'sochtends aan in de haven van Ushuaia.

  5. panorama

  Belangrijke informatie

  Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke informatie die je moet weten over je vakantie.

  Prijs vanaf € 12.915 per persoon cruise only (inclusief 25% korting*, in plaats van € 17.220).

  *Onder voorbehoud van beschikbaarheid, beperkte toewijzing, alleen voor nieuwe boekingen.

  Bij deze cruise wordt er geen extra single supplement aangerekend voor reizigers die alleen reizen in categorie 1-8.

  Inbegrepen:

  • Expeditie cruise van Ushuaia naar Ushuaia
  • Chartervlucht Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires
  • Alle uitstappen met de Zodiacs
  • € 200 boordkrediet per persoon voor dranken aan boord

   

  Contacteer ons voor meer info en/of voorstel op maat.

  • Intercontinentale vluchten heen en terug

  Voor deze speciale cruise met Belgen zorgt Hapag-Lloyd Cruises ervoor dat er gedurende de hele reis een Nederlandstalige aanspreekpersoon aan boord is, samen met een aantal leuke extra privileges.

  Bovendien, ongeveer 2 maanden voor vertrek, wordt er in België een gezamenlijk presentatiemoment georganiseerd waar andere Belgen die meegaan samenkomen om alle praktische informatie te ontvangen. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en zich voor te bereiden op een onvergetelijke cruise-ervaring.

  Deel deze reis

  Je offerte naar Expeditiecruise Antarctica aanvragen?

  Maak een afspraak met een van onze reisexperten en samen maken wij voor jou een reis op maat.

  Nederlandstalige begeleide cruises

  7 Hapag-Lloyd Cruises met Belgen aan boord in 2024