Het prachtige zuiden van Italië

10/9/2024
9 nachten
Euro
GMT+1

Van Rome tot Rome met Hapag-Lloyd cruises EUX2419

vanaf € 5 596 pp
 • Cruise van 10 dagen met EUROPA 2
 • Lezingen aan boord door experts
 • Dompel je onder in de Italiaanse cultuur
 • Bezoek de mooiste steden van Sicilië
 • Wat vonden wij goed?

  Ontdek de onweerstaanbare aantrekkingskracht van het Italiaanse vasteland en het grootste mediterrane eiland, Sicilië. Verken Italië vanuit schilderachtige havens en vaar langs de majestueuze Middellandse Zeekust. Deze cruise met Belgen aan boord, georganiseerd door Hapag-Lloyd Cruises, biedt bovendien een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis en enkele leuke extra privileges aan boord.

  Korte informatie?
  Dagplanning
  Belangrijke informatie
  Hotspots

  Dagplanning

  dag
  1

  Civitavecchia , Italië

  In de haven van Rome ligt de EUROPA 2 op je te wachten. De afvaart is gepland om middernacht. 

  Rome Civitavecchia colloseum
  Europa 2
  dag
  2

  dag op zee

  dag
  3

  Tropea

  Op een steile klif ligt de oude stad, verleidelijk met haar ontspannen bars, charmante boetiekjes en pittoreske Italiaanse steegjes, die uitnodigen tot een heerlijke wandeling. Overvloedige baaien en zandstranden nodigen uit tot verkenning, maar ook Reggio di Calabria*, beroemd om de prachtige bronzen beelden van Riace,wacht aan de voet van de majestueuze Aspromonte bergen.

   

  Tropea
  Messina
  dag
  4

  Messina

  De "poort naar Sicilië" omvat een indrukwekkende kathedraal uit de 12e eeuw en een klokkentoren met 's werelds grootste astronomische klok. Niet ver daarvandaan ligt het betoverende stadje Taormina*, met zijn vermaarde antieke theater aan de voet van de majestueuze Etna. Voor een unieke ervaring kun je ook een rit maken in een klassieke auto*, zoals de originele Fiat 500, naar het pittoreske dorpje Savoca, een van de locaties die bekendstaan als filmklassieker The Godfather.

   

  dag
  5

  Syracuse

  Syracuse was ooit een van de meest prominente steden in het oude Griekenland. Tot op heden onthult de stad nog steeds een schat aan historisch erfgoed. Duik in het lokale aanbod van verse vis, vlees, fruit en groenten door een bezoek te brengen aan de bruisende markt* voordat je jezelf onderdompelt in de verrukkelijke Siciliaanse keuken. Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan de majestueuze Etna*, de grootste actieve vulkaan van Europa, die je kunt verkennen via een kabelbaan en terreinwagen, oplopend tot ongeveer 2900 meter boven zeeniveau.

   

  Syracuse
  Porto Expedocle
  dag
  6

  Porto Expedocle

  De invloed van het oude Griekenland is duidelijk te horen in de geschiedenis van deze stad. Ontdek deze sporen in Agrigento* door een wandeltocht te maken door de Vallei van de Tempels, door UNESCO beschermt als werelderfgoed. Of verken de overblijfselen van de vroegere Griekse stad Heraclea Minoa*.

   

  dag
  7

  Palermo

  Palermo, een levendige stad, zal je verwennen met de typisch Italiaanse levensstijl. De imposante kathedraal van Monreale* en de intrigerende catacomben van de kapucijnen* zijn enkele van de indrukwekkende bezienswaardigheden die je kunt ontdekken. Vergeet niet om het idyllische kustplaatsje Cefalu* te bezoeken en de kathedraal van San Salvatore te bewonderen, waar stijlelementen van Arabische, Byzantijnse en Normandische kunst harmonieus samenkomen.

   

  Palermo
  Capri
  dag
  8 & 9

  Capri

  In deze magneet voor de internationale jetset wordt een bijzonder licht gecreëerd, dat een romantische sfeer teweegbrengt. Geniet van een ontspannende wandeling en aanschouw hoe de kleuren van het eiland gedurende de dag transformeren.

   

  dag
  10

  aankomst 6u in Civitavecchia (Rome), Italië

  Je onvergetelijke cruise aan boord van de EUROPA 2 bereikt zijn einde in de haven van de Eeuwige Stad.

  Rome Civitavecchia colloseum

  Belangrijke informatie

  Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke informatie die je moet weten over je vakantie.

  Prijs vanaf € 5.890 per persoon, cruise only.
  5% korting voor boekingen tot 15/02/2024.

  Inbegrepen:

  • Cruise van Rome tot Rome
  • € 200 boordkrediet per persoon voor dranken aan boord

   

  Contacteer ons voor meer info en/of een voorstel op maat.

  • Heen- en terugvlucht vanuit Brussel naar Rome
  • Excursies aan wal

  Voor deze speciale cruise met Belgen zorgt Hapag-Lloyd Cruises ervoor dat er gedurende de hele reis een Nederlandstalige aanspreekpersoon aan boord is, samen met een aantal leuke extra privileges.

  Deel deze reis

  Je offerte naar Het prachtige zuiden van Italië aanvragen?

  Maak een afspraak met een van onze reisexperten en samen maken wij voor jou een reis op maat.

  Nederlandstalige begeleide cruises

  7 Hapag-Lloyd Cruises met Belgen aan boord in 2024